Video's

Archief

Zaterdag 17 Oktober

Motorvereniging eist eigen plek

Leden van Motorvereniging Rijnsaterwoude willen een eigen plek om samen te kunnen komen. De motorrijders worden al twee jaar van kastje naar muur gestuurd door de gemeente. Ze denken dat het te maken heeft met het slechte imago van motorclubs.

“Wij zijn geen Hells Angels en geen Satudarah”, aldus John van Immerseel, penningmeester van de club. Motorvereniging Rijnsaterwoude telt ongeveer 30 actieve leden waarvan 11 vrouwelijke. Noodgedwongen komen ze nu samen in een huiskamer, maar dat is eigenlijk niet meer te doen.

Verantwoordelijk wethouder Harry van Schooten van de gemeente Kaag en Braassem zegt dat er geen sprake is van onwil. “Aan het verzoek van de motorvereniging om portocabins te plaatsen aan de Woudsedijk-Noord kan niet worden voldaan vanwege de bestemming van het gebied en uit landschappelijke overwegingen is het ook niet wenselijk. De motorclub Rijnsaterwoude heeft een goede naam in Kaag en Braassem en aan ieder voorstel van hun kant zullen wij, indien mogelijk, onze medewerking verlenen.”

5 u5 uur geleden

Elke week met 30 m/v noodgedwongen bij iemand thuis afspreken, is het zat. Permalink voor ingesloten afbeelding

Hart van nederland op bezoek, na de krant nu ook op tv. Vanavond te zien op sbs6 rond de klok van 11.

HVNL op bezoek 17-10-15

Vrijdag 16 Oktober

MVR in de media. Na een artikel op Dichtbij.nl, nu ook in het AD!

AD artikel
Artikel ad 16-10-15

 

Zaterdag 3 oktober 2015

Net als 2 jaar geleden hebben we als MVR een donatie gedaan aan de Stichting dierenweide Rijnsaterwoude.

Cheque dierenweide

Cheque dierenweide foto2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 25 September

De tientallen verdwenen miljoenen van Kaag en Braassem en het motorclubje

http://justitieenveiligheid.nl/?cat=181

Posted by Dupont at 5:59 am  Burgemeester Van der Velde-Mentink, Dupont, Henk Hoek, Jos van Rey, Kaag en Braassem, Kerkrade, Leo Verhoef, MC, motorbendes, motorclubs, Motorvereniging Rijnsaterwoude, Piet van Pol, VolkerWessels

In de strijd tegen de motorclubs is opnieuw een significante overwinning behaald. Dat de strijd zich verbreed heeft en er nu ook gewone motorrijders die zich hebben verenigd in een vrijetijdsclubje worden geviseerd is een teken aan de wand. Uw speciale reporter trok er op uit en vertoefde geamuseerd in het landelijke Rijnsaterwoude, u weet wel, waar eerst André van Duin woonde. Ja, toen kon er nog gelachen worden.

Rijnsaterwoude is een klein dorp in de gemeente Kaag en Braassem. U moet dat zo ongeveer positioneren tussen Leiden en Hillegom. Vlakbij de Kagerplassen en het Braassemermeer, hoewel dat ‘meer’ eigenlijk ‘minder’ wordt. Maar goed, uw reporter toog naar Kaag en zocht uit wat er écht speelt.

Het gaat om de Motorvereniging Rijnsaterwoude. Niet echt een motorclub die angst en verderf zaait en ook met de naam maakt men niet veel indruk. Op de webpagina van de club (mv-rijnsaterwoude.nl) staat dat de club elke zondag een toerrit wenst te maken en dat motoren van alle merken welkom zijn. Op de foto’s staan lachende mensen die geen enkele colors op hun rug dragen. Gewone burgers uit het dorp die samen gezellig willen rijden. Hun laatste grote uitje was ‘ergens in de Ardennen’. Toch heeft deze club blijkbaar geen geruisloos verleden. En ook geen lawaaiige toekomst, wanneer het aan de wethouder ligt. De motorclub is al twee jaar op zoek naar een eigen clubhuis. Een inwoner van het dorp vond een oplossing en stelde voor de club te huisvesten op zijn eigen terrein in zogenaamde portacabins.

Een erg slecht idee, volgens wethouder Henk Hoek die blijkbaar over tweewielige transportkwesties gaat. Het is vooral het drukke verkeer door de dorpskern en over de Kerkweg dat de wethouder zorgen baart, zo lees ik op dichtbij.nl van 22 september 2015. Op de website van de vereniging staat dat de laatste rit naar de Ardennen 24 deelnemers kende, waarvan 12 op een motor. Ik kijk nogmaals naar de foto’s op de webpagina’s en zie Suzuki’s en Yamaha’s en een enkele Harley. Veel herrie maakt dat niet. Vergeleken bij de aangetoonde geluidsoverlast van Schiphol is het zelfs totaal verwaarloosbaar. Het vermoeden is dan ook dat er in Rijnsaterwoude andere zaken spelen. Uw verslaggever durfde bij dat besef niet goed in het dorp te blijven na het invallen van de duisternis en zette zijn onderzoek op een veilige locatie verder.

Kaag en Braassem wordt aangevoerd door burgemeester Marina van der Velde-Mentink. Deze vrouw in de herfst van haar leven doet dat namens de VVD. Dat is opmerkelijk daar de VVD maar 2 zetels in de gemeenteraad heeft en daarmee de allerkleinste partij is. Wethouder Henk Hoek is afkomstig uit het onderwijs en lid van het CDA en ook die partij heeft geen meerderheid in de lokale gemeenteraad. Veel draagvlak hebben beide bestuurders dus niet. Reden om goed te luisteren naar de bevolking van het dorp.

Verder lezen