Archief

Zaterdag 17 Oktober

Motorvereniging eist eigen plek

Leden van Motorvereniging Rijnsaterwoude willen een eigen plek om samen te kunnen komen. De motorrijders worden al twee jaar van kastje naar muur gestuurd door de gemeente. Ze denken dat het te maken heeft met het slechte imago van motorclubs.

“Wij zijn geen Hells Angels en geen Satudarah”, aldus John van Immerseel, penningmeester van de club. Motorvereniging Rijnsaterwoude telt ongeveer 30 actieve leden waarvan 11 vrouwelijke. Noodgedwongen komen ze nu samen in een huiskamer, maar dat is eigenlijk niet meer te doen.

Verantwoordelijk wethouder Harry van Schooten van de gemeente Kaag en Braassem zegt dat er geen sprake is van onwil. “Aan het verzoek van de motorvereniging om portocabins te plaatsen aan de Woudsedijk-Noord kan niet worden voldaan vanwege de bestemming van het gebied en uit landschappelijke overwegingen is het ook niet wenselijk. De motorclub Rijnsaterwoude heeft een goede naam in Kaag en Braassem en aan ieder voorstel van hun kant zullen wij, indien mogelijk, onze medewerking verlenen.”

5 u5 uur geleden

Elke week met 30 m/v noodgedwongen bij iemand thuis afspreken, is het zat. Permalink voor ingesloten afbeelding

Hart van nederland op bezoek, na de krant nu ook op tv. Vanavond te zien op sbs6 rond de klok van 11.

HVNL op bezoek 17-10-15

Vrijdag 16 Oktober

MVR in de media. Na een artikel op Dichtbij.nl, nu ook in het AD!

AD artikel
Artikel ad 16-10-15

 

Zaterdag 3 oktober 2015

Net als 2 jaar geleden hebben we als MVR een donatie gedaan aan de Stichting dierenweide Rijnsaterwoude.

Cheque dierenweide

Cheque dierenweide foto2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 25 September

De tientallen verdwenen miljoenen van Kaag en Braassem en het motorclubje

http://justitieenveiligheid.nl/?cat=181

Posted by Dupont at 5:59 am  Burgemeester Van der Velde-Mentink, Dupont, Henk Hoek, Jos van Rey, Kaag en Braassem, Kerkrade, Leo Verhoef, MC, motorbendes, motorclubs, Motorvereniging Rijnsaterwoude, Piet van Pol, VolkerWessels

In de strijd tegen de motorclubs is opnieuw een significante overwinning behaald. Dat de strijd zich verbreed heeft en er nu ook gewone motorrijders die zich hebben verenigd in een vrijetijdsclubje worden geviseerd is een teken aan de wand. Uw speciale reporter trok er op uit en vertoefde geamuseerd in het landelijke Rijnsaterwoude, u weet wel, waar eerst André van Duin woonde. Ja, toen kon er nog gelachen worden.

Rijnsaterwoude is een klein dorp in de gemeente Kaag en Braassem. U moet dat zo ongeveer positioneren tussen Leiden en Hillegom. Vlakbij de Kagerplassen en het Braassemermeer, hoewel dat ‘meer’ eigenlijk ‘minder’ wordt. Maar goed, uw reporter toog naar Kaag en zocht uit wat er écht speelt.

Het gaat om de Motorvereniging Rijnsaterwoude. Niet echt een motorclub die angst en verderf zaait en ook met de naam maakt men niet veel indruk. Op de webpagina van de club (mv-rijnsaterwoude.nl) staat dat de club elke zondag een toerrit wenst te maken en dat motoren van alle merken welkom zijn. Op de foto’s staan lachende mensen die geen enkele colors op hun rug dragen. Gewone burgers uit het dorp die samen gezellig willen rijden. Hun laatste grote uitje was ‘ergens in de Ardennen’. Toch heeft deze club blijkbaar geen geruisloos verleden. En ook geen lawaaiige toekomst, wanneer het aan de wethouder ligt. De motorclub is al twee jaar op zoek naar een eigen clubhuis. Een inwoner van het dorp vond een oplossing en stelde voor de club te huisvesten op zijn eigen terrein in zogenaamde portacabins.

Een erg slecht idee, volgens wethouder Henk Hoek die blijkbaar over tweewielige transportkwesties gaat. Het is vooral het drukke verkeer door de dorpskern en over de Kerkweg dat de wethouder zorgen baart, zo lees ik op dichtbij.nl van 22 september 2015. Op de website van de vereniging staat dat de laatste rit naar de Ardennen 24 deelnemers kende, waarvan 12 op een motor. Ik kijk nogmaals naar de foto’s op de webpagina’s en zie Suzuki’s en Yamaha’s en een enkele Harley. Veel herrie maakt dat niet. Vergeleken bij de aangetoonde geluidsoverlast van Schiphol is het zelfs totaal verwaarloosbaar. Het vermoeden is dan ook dat er in Rijnsaterwoude andere zaken spelen. Uw verslaggever durfde bij dat besef niet goed in het dorp te blijven na het invallen van de duisternis en zette zijn onderzoek op een veilige locatie verder.

Kaag en Braassem wordt aangevoerd door burgemeester Marina van der Velde-Mentink. Deze vrouw in de herfst van haar leven doet dat namens de VVD. Dat is opmerkelijk daar de VVD maar 2 zetels in de gemeenteraad heeft en daarmee de allerkleinste partij is. Wethouder Henk Hoek is afkomstig uit het onderwijs en lid van het CDA en ook die partij heeft geen meerderheid in de lokale gemeenteraad. Veel draagvlak hebben beide bestuurders dus niet. Reden om goed te luisteren naar de bevolking van het dorp.

Op 13 juni 2012 lees ik opnieuw in dichtbij.nl: ‘De gemeente stevent af op een verlies tussen 45 en 50 miljoen euro op het nieuwbouwproject Braassemerland in Roelofarendsveen. Buiten dat heeft de gemeente ook al miljoenen uitgegeven aan de infrastructuur om het gebied te ontsluiten. Toch komt de nieuwbouwwijk er wel. Een oplossing voor het tekort heeft het college ook al, opnemen van de reservepot die zo’n 53 miljoen bedraagt en waarvan 10 miljoen vrij opneembaar is. Het resterende bedrag is belegd en levert de gemeente jaarlijks een flinke rente op. Naar die rente kan de gemeente straks dus fluiten en dat betekent weer dat de gemeente het verlies van die rente moet compenseren. Bezuinigen dus voor een bedrag van 2 miljoen euro per jaar. De gemeente heeft net bezuinigingsronde achter de rug. Ondanks het pijnlijke verlies heerst er ook tevredenheid bij de burgemeester en wethouders. Het college heeft een partij gevonden die het nieuwbouwproject wil uitvoeren. Dat is een combinatie geworden van Volker Wessels Vastgoed als ontwikkelaar en Verwelius Projectontwikkeling. Positief in de overeenkomst is dat de bouwcombinatie samen met de gemeente ieder voor de helft het risico van de ontwikkeling van het gebied draagt. Wel is de snelheid uit het project. Braassemmerland wordt gefaseerd uitgevoerd met zo’n vijftig woningen per jaar. In de hoogtijdagen waren dat er tweehonderd. De gemeente denkt dat al in 2013 de eerste paal de grond in gaat.’

De gemeente lijdt dus tussen neus en lippen door een verlies van 45 miljoen tot 50 miljoen euro. Zomaar. Klap. Dat is wel even creatief boekhouden om daar nog iets aan te doen. Zonder daar heel diep op in te gaan schiet mij een krantenbericht te binnen van 7 maart 2015. De krant was NRC en het artikel vermeldde dat bouwbedrijf VolkerWessels, dat in Kaag en Braassem voor de gemeente gaat bouwen, als belangenbehartiger had de bekende Jos van Rey. Jos van Rey behartigde niet alleen de belangen van VolkerWessels, maar ook van Piet van Pol die wij nog goed kennen van de berichten over een andere motorclub, deze keer uit Kerkrade. Opmerkelijk om met dat bedrijf in zee te gaan. Ik vraag mij dus af of er nog meer financiële verwikkelingen zijn in Kaag en Braassem.

Leo Verhoef, de bekende boekhouder die dóórrekent meldde daar op zijn website leoverhoef.nl het volgende over: ‘Ook de jaarrekeningen van gemeente Kaag en Braassem zijn misleidend. Wat als saldo van opbrengsten en kosten wordt gepresenteerd, is niet het werkelijke saldo, en wat als financiële positie wordt gepresenteerd, is niet de financiële positie. Het gemeentebestuur presenteert in de jaarrekening 2009 (de eerste jaarrekening van deze nieuwe gemeente) een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,5 miljoen. In werkelijkheid was het voordelig saldo € 44,7 miljoen (waarvan winst van € 43,5 miljoen bij de verkoop van de NUON-aandelen). Mochten we niet weten dat bijvoorbeeld de opbrengst van de Onroerendezaakbelasting van € 3,9 miljoen totaal overbodig was? Dus was ook de jaarrekening 2010 weer misleidend. Het gemeentebestuur presenteerde een nadelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,7 miljoen. In werkelijkheid leed de gemeente een verlies van € 2,2 miljoen. Ten minste waren er verliezen van zo’n € 1,1 miljoen op (te ambitieuze?, te weinig doordachte?) grond- en bouwprojecten die blijkbaar gemaskeerd moesten worden. Dus was ook de jaarrekening 2011 weer misleidend. Het gemeentebestuur presenteerde een dramatisch nadelig saldo van opbrengsten en kosten van € 44,5 miljoen. In werkelijkheid leed de gemeente een dramatisch verlies van € 42,8 miljoen. Er waren verliezen van € 45,5 miljoen op (te ambitieuze?, te weinig doordachte?) grond- en bouwprojecten. (Zonder dit verlies zou de gemeente € 2,7 miljoen hebben overgehouden. De opbrengst van de Onroerendezaakbelasting was € 4,1 miljoen; die had dan voor meer dan de helft terugbetaald kunnen worden.) In ieder geval: Weg winst van € 43,5 miljoen uit de verkoop van de NUON-aandelen! Opgegaan aan onroerendgoed-speculatie! Dus was ook de jaarrekening 2012 weer misleidend. Het gemeentebestuur presenteerde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 1,0 miljoen. In werkelijkheid leed de gemeente een verlies van € 0,6 miljoen. Ten minste waren er nieuwe verliezen, nu van € 4,2 miljoen, bij (te ambitieuze?, te weinig doordachte?) grond- en bouwprojecten. Alweer, weg belastinggeld! De hele opbrengst van de Onroerendezaakbelasting van 2012 van eveneens € 4,2 miljoen. Het gemeentebestuur presenteerde in de jaarrekening 2013 een voordelig resultaat van € 3.738.000. Bijna goed; in werkelijkheid was het € 3.678.000.’

Dit alles geschiedde allemaal onder de bezielende leiding van de eerste en enige burgemeester die Kaag en Braassem ooit had: mevrouw Marina van der Velde-Mentink. De VVD zit daar niet mee en het CDA van Henkie Hoek kan niet zo goed rekenen. Ondertussen is Motorvereniging Rijnsaterwoude het kind van deze rekening.

 

Dinsdag 22 september 2015
Dichtbij artikel 22-09-15
Artikel Dichtbij.nl
http://www.dichtbij.nl/alphen/regio/artikel/4141044/geen-eigen-honk-motorclub.aspx
Geen eigen honk motorclub
REGIO | 22 september 2015 | 4 | Door de Dichtbijredactie, Joep Derksen (Witte Weekblad)
RIJNSATERWOUDE – Het initiatief van een inwoner om geschakelde portocabins te plaatsen op zijn terrein aan de Noord 1 wordt niet goedgekeurd door het college. De portocabins zouden gebruikt worden als clubhuis voor de Motorvereniging Rijnsaterwoude. Maar dat gaat dus nu niet door.

Tot 2013 had de motorclub een eigen onderkomen in het Schoolhuis. Nu zijn de bikers al twee jaar op zoek naar een eigen stek, en die plek leek gevonden. Het leek eindelijk een meevaller te zijn, nadat onderhandelingen met het nieuwe bestuur van het Schoolhuis, maar ook gesprekken met de gemeente over het gebruik van het voormalige gemeentehuis dan wel de daaronder gelegen voormalige politiepost zijn stukgelopen. Toch komt het clubhuis met een oppervlakte van tussen de 60 en 80 m2 er niet op de Noord 1. Volgens het college past de aanvraag niet in het bestemmingsplan en is de locatie, midden in het open landschap, niet geschikt om er portocabins neer te zetten.

Ook de aan- en afrijdende motorrijders zouden voor overlast kunnen zorgen, zo vreest wethouder Henk Hoek. Na de aanpassing van de N207 moeten die motorrijders via de dorpskern en Kerkweg rijden om naar hun clubhuis te komen. ‘We moeten dit niet op die plaats toestaan.’ De vraag blijft wel staan, waarom het college niet beter meedenkt met haar inwoners. Nu gaan de mensen eens een keer ‘anders denken, anders doen’ en dan wordt het afgekeurd.

Hoek is het hier niet mee eens. ‘We zijn al een aantal jaren bezig om de creativiteit in de samenleving bij te staan. Dat betekent niet dat we met een voorstel dat je bedacht hebt zonder meer goed vinden.’ De wethouder stelt, dat het college wel degelijk suggesties heeft gedaan. ‘Ik weet dat wethouder Van Schooten heeft gesproken met de motorclub om te kijken of ze zich gaan aansluiten bij Motorclub Alkemade.’

Vrijdag 18 september 2015

Op vrijdag 18 september zijn 3 heren en 2 dames op 3 motoren vertrokken voor een weekend kilometers vreten in de Vogezen. Na de eerste 650 km via Antwerpen, Brussel, Luxemburg, Metz, Nancy en Epinal aangekomen bij Motorhotel La Mouche in Le Clerjus. Hier wachtte ons een lekkere versnapering welke gevolgd werd door een heerlijke maaltijd bereid door de vrouw des huizes. Na nog een afzakkertje zijn we afgezakt voor de nachtrust. Zaterdagochtend… REGEN 🙁  Na het ontbijt klaarde de lucht op en hupsakee op de motor. Een mooie rondrit gereden in de omgeving. Dit was wel tegen protest van de Tommy die ons steeds weer terug stuurde naar Le Clerjus, dan maar op de ouderwetse manier: de kaart. Bij terugkomst alweer een heerlijke maaltijd genuttigd en gezellig avondje aan de bar doorgebracht. Zondagochtend wakker geworden met een stralende lucht, dus na het ontbijt weer op weg. Wederom een zeer mooie rit (en weer met een eigenwijze Tommy) gereden met als doel “Ballon d’alsace” Op 1247 meter hoogte een lekker bakkie genuttigd om daarna weer terug te keren naar onze thuisbasis van dit weekend. Ook nu had de vrouw des huizes weer een heerlijke maaltijd voor ons. Na nog een gezellig avondje onze mandjes opgezocht en maandagochtend na het ontbijt zijn we via Epinal, Nancy, Metz, Luik, Maastricht en Utrecht weer vertrokken richting huis. In totaal hebben we een kleine 1800 km op de tellers staan en genoten van een TOP weekend.DSC_0021

Zaterdag 11 juli 2015

Met de dames MVR op pad

Woensdag 01 juli 2015

LEDENVERGADERING  07-2015.

Bij Michel B thuis, de agenda is reeds verstuurd.

08-03-2015 1e Maartrit 2015

Zo de 1e rit zit er weer op, al ging het niet zonder slag of stoot. Met 4 rijders en de fotograaf gingen we van start. Bij het wegrijden bleek 1 van de bikes toch geen zin te hebben. Accu probleem. Aanduwen hielp niet dus startkabels moesten er aan te pas komen. Daarna konden we toch van start.
Onze road captain had weer een mooie route vanuit Korteraar door Aarlanderveen, Zwammerdam, Tempel, Reeuwijk-Dorp, Reeuwijk-Brug, Sluipwijk, Hekendorp, Oudewater, Nieuwerbrug, Woerden, Kamerik, Kanis, Woerdense Verlaat, De Hoef en via Vrouwenakker weer terug naar Korteraar.

 

header_logo

Berichtje van rondomkaagenbraassem

Motortreffen Rijnsaterwoude geplaatst ophttp://www.rondomkaagenbraassem.nl /evenementen/motortreffen-rijnsaterwoude/#.Uy2heYVfuYE

Vrijdag, zaterdag en zondag 8, 9 en 10 mei

MVR Weekeind België Sart-Lez-Spa,

Dit jaar was de rit naar Sart Lez Spa (ergens in de Ardenne)
Vrijdagochtend 09.00u verzamelen om daarna met 12 motoren, 3 auto’s waarvan 1 met aanhanger met motor en 24 leden te vertrekken.
De weergoden zaten ons mee, volop zon en dat 3 dagen lang!
We hebben gelachen, gehuild en stress gehad, maar weer een top weekend om op terug te kijken.
(Let wel op voor een goede nul meting bij aankomst of vertrek ivm uw borg).

    

Woensdag 25 maart2015

LEDENVERGADERING 2015.

Bij Michel B thuis, de agenda is reeds verstuurd.


Zaterdag en zondag 14 en 15 maart 2015 

De Kauwe Klauwe rit van de MVR naar het Dijkje,

Motorcamping ‘Het Dijkje’, Eck en Wiel

Dik ingepakt gingen we op weg.De Kauwe Klauwe rit zit er alweer op! Deze keer reden via Gouda, A20, A16, A29, afslag Willemstad, Zwingelspaan, Klundert, Made, Geertruidenberg, Raamsdonk, Waspik en Sprang Capelle naar Hedel, waar we de inwendige mens hebben verzorgd bij chauffeurscafé Treurenburg.

Vervolgens via Velddriel, Dreumel en Lienden naar de plaats van bestemming: motorcamping ’t Dijkje te Eck en Wiel. We arriveerde om ongeveer 18.00 uur en vele van ons weten weer waar de naam van dit weekend vandaan komt. Nadat we allen een slaapplaats hadden gevonden in het gastenverblijf, was het tijd voor koffie met Kaluah om ons op te warmen en een biertje.

Rond half 8 kwamen de pannen macaroni met als toetje vanille vla en yoghurt. Dank je wel Joop (eigenaar van de camping) Na de afwas, dank jullie wel heren, was het weer tijd voor een kop koffie en/of thee. Omdat er geen bar/kantine aanwezig was, hadden we zelf gezorgd voor het nodige snaai-werk. Zelfs de frituurpan en bitterballen waren niet overgeslagen, met dank aan één van de leden die nog een plekkie in zijn koffer had.

Daarna volgde een gezellige avond met veel lachen en zottigheid tot ieder van ons het tijd vond om de binnenkant van onze ogen te gaan bekijken.

De volgende ochtend om 09.00 uur een ontbijt en vervolgens weer inpakken voor de terugrit. Deze ging via de pont van Amerongen, de

Utrechtse Heuvelrug, A12, N11 naar Korteraar waar we elkaar bedankte voor de goed verlopen rit en de gezelligheid om vervolgens elk z’n weg naar huis te volgen en onder een warme douche te duiken.

‘Het Dijkje’ is een kleinschalige motorcamping met tevens zes (2-persoons) kamers te huur. Verder is er een gezellige kantine met in de leeshoek diverse motorbladen en andere tijdschriften alsmede enige toeristische informatie. Ook kun je ontbijten, warm eten (dagmenu) en eventueel BBQ’en.

2, 3 en 4 mei 2014 Weekeind België, 
Op 2, 3 en 4 mei is de MVR een weekeindje met de leden weggeweest.Dit keer een iets andere locatie als wat we gewend zijn. Vielsalm Burtonville ligt vlak bij Stavelot en er is ruimte voor 24 man.
Zaterdag en zondag 8 en 9 maart 2014 De kauwe klauwe rit van de MVR met prachtig zonnig weer,Verzamelen bij rob met een bak koffie.Met pitsstop (pisstop) en lunchen bij de snackbar.Bij aankomst in hotel Meddo werden we verwelkomt met een heerlijke Jagermeister. (je zou er kauwe klauwe van krijgen).En konden we nog een goed uurtje heerlijk buiten zitten op het terras.

De indoor BBQ was prima verzorgd en het gerstenat smaakte weer prima.

En ’s morgens weer fris en fruitig aan het ontbijt met weer een mooie rit terug.

Met filmpje op de Posbank.

Zondag 2 maart 2014  De openingsrit van het seizoen met prachtig zonnig weer,

Met zn 3en (Corne, Rob en Michel) toch een voorzichtige openingsrit. Maar toch weer genieten.

Via Bodegraven en Woerden richting Moordrecht en de Rijndijk.

Afgesloten met een bak koffie bij het motorkledingcenter in Hazerswoude waar Rob voor weinig zijn helm heeft laten repareren.

Zaterdag 1 maart 2014 Het seizoen is weer geopend,

Het was deze keer geen lange koude winter met veel sneeuw pekel en ijs dus enkele leden hebben het stalen ros al eerder uit de stal gehaald.
Sommige bikkels hebben zelfs het hele jaar gereden.

Wat ook het mooie is van MVR is dat we bijna de hele winter elkaar op zijn blijven zoeken en er vele gezellige spontane vrijdagavondborrels bij de leden thuis zijn geweest. Door het gemis van ons honk het schoolhuis zijn de ledenvergaderingen ook in huiselijke sfeer gehouden. Super natuurlijk. En toch blijven we zoeken om een geschikte locatie te vinden voor ons samenzijn.

We hebben weer veel leuke dingen in petto dit jaar te beginnen met aanstaand weekeinde weer een originele Kauwe Klauwe rit richting hotel Meddo. De zomerbroek kan mee want het ziet er naar uit dat het boven de 10 graden wordt.

Daarna gaan we ons met leuke zondagsritten tussendoor weer opmaken voor het jaarlijks motortreffen op het Domplein.

En ja mensen het gaat gewoon door.

De sponsoren voor het treffen zijn volop benaderd en zullen spoedig duidelijk op de site geplaatst worden.

Heb je interesse om ons te sponsoren het loont de moeite waard om je aan te melden. Buiten een oplage van 6000 huis aan huis verspreide folders sta je op alle grote posters en word je het hele seizoen op de site vermeld.

En oh ja we staan tegenwoordig ook op facebook

Groetjes Michel.

Zondag 22 september 2013 De 6 pondenrit,

Hoi beste motorvrienden,

Vandaag een ritje gehad met Rob als roadcaptain, een prachtige rit richting Waalwijk met vele grote rivieren die we vaak met de pond hebben overgestoken vandaar de naam de 6 pondenrit. we zijn de Bergsche maas 2x over geweest de Waal hebben we gehad de Merwede en de Lek bij Schoonhoven Bergsche hoek. Vandaag reed Sander mee als gast.

Mooie rit Rob bedankt.Zondag 21 juli 2013 Berichtje van gastrijder,

Hoi beste motorvrienden,

Hierbij foto van de pitstop van Eldert.

Jammer dat (toevallig) de twee Shovelheads de rit een klein beetje hebben opgehouden.

maar dat heeft ons wel de tijd gegeven om even te lachen en de benen te strekken.

Nog bedankt voor de gezellige rit en de hulp bij de geblokkeerde rem.

Groeten en tot ziens,

Leendert Oostveen  (Met de geblokkeerde achterrem).

Toevoeging MB:

Leuk dat je met ons een ritje heb meegereden Leendert.

Deze rit is zo als je kunt lezen en zien met hindernissen naar Uithoorn gegaan waar ze zijn wezen kijken bij de Äll american Sunday” waar ze ook Piet en Jose tegenkwamen.

Michel

Dinsdag 2 juli 2013

Europa wil apk voor motoren,

Motoren moeten een apk krijgen, vindt het Europarlement

jans canon – Flickr / Creative Commons 2.0 by

Toegevoegd: dinsdag 2 jul 2013, 14:51

Update: dinsdag 2 jul 2013, 14:57

Ook motoren en grotere caravans en aanhangwagens moeten in de toekomst periodiek gekeurd worden. Een kleine meerderheid van het Europees Parlement heeft daarmee ingestemd. Het idee is dat regelmatige keuringen en controles de verkeersveiligheid vergroten.

Nu het principebesluit is genomen beginnen onderhandelingen tussen Brussel en de lidstaten over de manier waarop de keuring georganiseerd wordt. Veel lidstaten zien weinig in de verplichte apk voor motoren, caravans en aanhangwagens. Ze zien op tegen de bureaucratie en vinden dat mensen en bedrijven onnodig op kosten worden gejaagd.

Voor de stemming waren tientallen motorrijders naar Straatsburg gekomen, maar hun protest haalde dus niets uit. Als het aan het Europees Parlement ligt, gaat de keuring voor motoren in 2016 van start

Bron:    nos.nl/artikel/524984-europa-wil-apk-voor-motoren.html

Zondag 23 juni 2013 1e GROENE HART RIT.

De dag begon met behoorlijk wat regen. Dit zorgde ervoor dat alleen de die hards er waren 🙂 En vertrokken we rond 11 uur met een groepje van 7.

De lunch was bij de Hollandse boerderij in de Meije en was prima voor elkaar. Na en tijdens de lunch klaarde het weer behoorlijk op, en hebben we het laatste gedeelte van de route in het zonnetje gereden.Al met al een geslaagde dag.

Michel

Vrijdag 3 Zaterdag 4 en Zondag 5 mei 2013 WEEKEINDE ARDENNEN MET DE LEDEN.

Het verblijf in Erezee (Soy) in de Ardennen is vorig jaar super bevallen.

3-4-5 mei was ons befaamde weekend België
We waren met 21 personen naar het plaatsje Soy waar we een prachtig huisje hadden gehuurd.

http://mv-rijnsaterwoude.nl/wp-content/uploads/wppa/3194.jpg?ver=30

De kosten waren € 80,- per persoon en was een hele nette prijs, het eten en drinken onderweg en ter plaatse was verzorgd door de motorvereniging.
Zo als altijd verzamelen bij het Schoolhuis nu om 09.00 uur.
De bagage bij Eldert en Lies, zij namen dit samen met al het eten en niet vergeten het bier mee in hun bus.

deelnemers:

Eldert de Boer en Lies
John van Immerseel en Marja
John Theuns en Sandra
Rob Wijfje en Baukje
Richard Wijfje en Astrid
Corné Brouwer en Marja
Herman de Groot
Michel Brand
Michel de Jager en Solange
Henri ‘l Ami en Alice
Richard Duif
Piet Koot en Jose

Om 10:00 uur vertrokken we voor het eerste stuk over de snelweg. Ergens na Maastricht er af om bij eetgelegenheid Op ’t Indsje in Kadier en Keer op het terras met z’n allen van de lunch in een lekker zonnetje te genieten.

Onderweg (uiteraard hoort erbij) nog een keer pech met de Pink Harley van Richard, er was iets van een boutje los getrild maar was een prima plek voor een korte pauze. Gelukkig had Henry een doosje originele bouten en moeren mee.

http://mv-rijnsaterwoude.nl/wp-content/uploads/wppa/3212.jpg?ver=30

De rest van de trip prachtig binnendoor en we kwamen rond “beer o clock” bij het huisje aan.

http://mv-rijnsaterwoude.nl/wp-content/uploads/wppa/3206.jpg?ver=30

We waren goed dorstig en hebben heerlijk blauwe hap gegeten (Nasi met Saté).

’s Avonds een lekker kampvuurtje gemaakt en na een goede nachtrust (nou ja voor sommige niet dan) de volgende dag fris op voor een prachtige rit.

http://mv-rijnsaterwoude.nl/wp-content/uploads/wppa/3199.jpg?ver=30

Deze ging over mooie wegen richting Luxemburg waar we vlak voor de grens bij Houffalize pech kregen. De motor van Richard nokte ermee. Wat in eerste instantie leek op een accuprobleem bleek door opmerkzaamheid van Herman er ook nog een gedeelte van de ophanging gescheurd te zijn. Dat werd dus Eldert bellen die net aan zijn eerste biertje zat bellen om de motor op te laden. Om 12:30 waren we weer onderweg.

http://mv-rijnsaterwoude.nl/wp-content/uploads/wppa/3211.jpg?ver=30

De wegen waren prachtig met heerlijke bochten.

http://mv-rijnsaterwoude.nl/wp-content/uploads/wppa/3204.jpg?ver=30

http://mv-rijnsaterwoude.nl/wp-content/uploads/wppa/3205.jpg?ver=30

Onderweg een lekkere lunch en weer redelijk op tijd terug voor een koud biertje.

’s Avonds een BBQ en een gezellige avond. Het werd niet al te laat zodat we voor de terugweg weer fris en fruitig waren. Wie er ’s nachts uit moest voor de wc moest nog wel ff langs een grommende beer die op de gang was verbannen. Maar er waren er meer die goed waren voor een dikke eik.

Op de terugweg bleek dat de accu van Henry niet goed bijlaad dus ff stoppen om de meeste stroomverbruikers uit te schakelen. We zijn daarna de snelweg op gegaan en Henry haalde het precies tot thuis.

Alles bij elkaar was het een zeer geslaagd weekeinde. Meer foto’s vind je hier.

Michel.

Zondag 28 april 2013  MVR Voorjaarsrit,

Qua weer was het een prima dag, nog wel wat frisjes soms maar in ieder geval droog.

Dit keer gestart om 10:00 uur vanaf het Schoolhuis dus eerst maar ff een bakkie bij Eldert.

John, Rob, Baukje, Richard, Michel, Corne en Marja reden mee.

Een prachtige rit door Rob richting noord Holland bij de Haarlemmermeer met de pont naar de overkant en verder door plaatsjes zoals: Kromenie, Oostknollerdam, Wormer, Spijkerboor, Starnmeer, Purmerend, Monnickendam, Marken, Uitdam etc.

Uiteraard onderweg lekker eten deze keer in Durgerdam bij de Oude taveerne en vervolgens door Amsterdam heen rijdend richting schoolhuis.

Michel.

 

Woensdag 20 maart2013

LEDENVERGADERING 2013. De concept notulen zijn verstuurd, let op de actiepunten van iedereen.

Zaterdag 16 en Zondag 17 maart 2013 KAUWE KLAUWE RIT VERTREK VANAF SCHOOLHUIS 10:00 UUR VERZAMELEN .

Voor de bikkels onder ons was er voor de leden een prachtige rit georganiseerd.

Hier zijn we naar toe geweest met BBQ overnachting en ontbijt.

Het was een prachtige rit er naar toe en ook weer een mooie rit terug. Het was een echte kauwe klauwe rit. Op een persoon na die kreeg zelfs een blaar op zijn handen omdat de handschoenverwarming zo heet stond dat zelfs zijn Tom Tom er door leeg getrokken werd.

We hebben bij aankomst  het hart gelijk versterkt  en de rest op temperatuur laten komen met de plaatselijke kruidendrank in combinatie met een koud biertje voor de erge dorst. Mooie locatie goede accommodatie en een vriendelijke bediening.  De BBQ was ook goed verzorgd.

Hotel Meddo Winterswijk. Voor herhaling vatbaar en zeer de moeite waard.

Ook veel dank aan het bestuur voor het initiatief. Rob het was een mooie route.

Zaterdag 12 januari 2013 NIEUWJAARSRECEPTIE BIJ MICHEL.

Op 12 januari was er voor de leden een nieuwjaarsparty georganiseerd.
Nadat iedereen elkaar de beste wensen en een mooi motorjaar had toegewenst kon er flink gegeten en gedronken worden.
Er stond een compleet Indisch buffet en was erg lekker.
Het was een gezellige middag/avond. En nu maar hopen op een zonnig 2013,  zodat er mooie motorritjes gemaakt kunnen worden

BESTE WENSEN VOOR 2013

Zaterdag 10 november 2012

VRIJWILLIGERSFEEST SCHOOLHUIS RIJNSATERWOUDE.

Was een prima feestje dit keer is er gekozen voor een DJ en dat is prima bevallen. Er werd goed gedanst en er waren weer lekkere hapjes.

Gastenboek offline

Zoals u gemerkt heeft is het gastenboek niet meer online. Helaas zorgde een grote hoeveelheid spam ervoor, dat zelfs de gehele website er tijdelijk uit lag.
Dit is in middels opgelost en de site werkt weer. Er wordt momenteel hard gewerkt aan een alternatief gastenboek. Jammer genoeg zijn de eerder geplaatste berichten door deze actie verdwenen.

Helaas zijn er nog steeds te veel personen die ook misbruik maken van het mooie medium dat ‘internet’ heet. De webmaster biedt zijn excuses aan naar al diegene die leuke en hartelijk berichten hadden geplaatst.

In Memoriam

Op 9 Juni 2012 is helaas van ons heen gegaan Leen Koekebakker.
Wij zullen hem missen en wensen zijn familie heel veel sterkte met het verlies van hun dierbare.

SMOEL_016

Dijkgemeenten vragen motorrijders medewerking

Evenals vorig jaar doet ook in 2012 een aantal Gelderse gemeenten met dijkwegen een vriendelijk beroep op de Nederlandse motorclubs.

Men vraagt KNMV aangesloten motorclubs om bij het uitzetten van toertochten de kwetsbare dijkwegen in het rivierengebied zoveel mogelijk te ontzien. Tevens verzoekt men motorrijders om aldaar rekening te houden met andere weggebruikers en aanwonenden. Het verzoek wordt door de overkoepelende motorbond ondersteund. Vorig jaar heeft een soortgelijke actie al geresulteerd in een beter weggedrag en minder geluidsoverlast.

KNMV_LOGO_ALT

Vrijdag 11 Zaterdag 12 en Zondag 13 mei 2012

WEEKEINDE ARDENNEN MET DE LEDEN.

Deze keer hadden we het verblijf in Erezee (Soy) in de Ardennen

Zoals altijd verzamelen Schoolhuis. De route ging over de snelweg tot Namen toen binnendoor met een lunch in Waterloo (voor Brussel) HD dealer 4km verder als extra tussenstop was gesloten. Dus binnendoor verder de aankomst was rond 17:30. ’s Avonds hadden we een zeer geslaagde blauwe hap.

De route van de volgende dag is ca 160 km, eerst richting La Roche -Ruines- Stuwdam- Watervallen van KO- met lunch tussendoor, helaas was het drukke terras waar we gingen zitten niet in staat om 16 broodjes bal te produceren daar waren we behoorlijk sjacherijnig van. Gelukkig hadden we ’s avonds BBQ.

Retour op zondag eerst richting kasteel- lange waterval- bossen- door natuurpark- rond Aken snelweg op en een broodje onderweg bij tankstation. Er was rekening gehouden met Moederdag en we waren redelijk op tijd thuis.

Geluid, snelheid en grote groepen

In de weekenden zijn de dijkwegen een geliefd reisdoel. Niet alleen voor motorrijders, maar ook voor wielrenners en toerfietsers, cabrioclubs en wandelaars. Dat geeft veel drukte van zeer uiteenlopend recreatieverkeer. Bewoners aan dijkwegen klagen regelmatig bij hun gemeente over deze verkeersoverlast. Motorrijders worden dan vaak genoemd i.v.m. hun geluid, snelheid en het rijden in grote groepen.

De gemeenten vragen alle weggebruikers – en dus ook de motorrijders – het volgende:

  • – Zo weinig mogelijk in grote groepen rijden
  • – Snelheid aanpassen aan het geldende maximum
  • – Snelheid óók aanpassen aan andere weggebruikers én aanwonenden
  • – Rustig rijden in kleine dorpjes met smalle straatjes
  • – Met motor, auto of brommer zo weinig mogelijk toeren maken (gebruik hoge versnelling)
  • – Niet rijden met illegale uitlaten

Alternatieve middelen; afsluiten voorkomen

In navolging van andere gemeenten heeft Maasdriel enkele mottoborden langs haar dijken geplaatst. Wethouder René Smits stelt nadrukkelijk dat het niet alleen om de motorrijders gaat. “Zij vallen door hun herkenbaarheid wellicht het meeste op, maar het gaat nadrukkelijk om het gedrag van àlle dijkgebruikers.”

Tot de andere maatregelen behoren: het aanleggen van drempels, plateaus, aangepaste wegmarkering en het instellen van maximumsnelheden van 60 km/u en soms zelfs 30 km/u. De politie is gevraagd – en heeft dit ook toegezegd – regelmatig te controleren op snelheid en geluid en met name onopvallend te surveilleren.

Alle partijen willen voorkomen dat dijken in de weekends voor gemotoriseerd verkeer worden afgesloten en dat kan alleen als we meer rekening houden met elkaar.

“Het nieuw geplaatste mottobord in Maasdriel wordt onthuld (foto: Jaap van Steenbergen)”

25-03-2012 Een in potentie prachtige dag maar ivm uurtje korter toch noch wat frisjes ‘s morgens, maar dit werd ruimschoots goedgemaakt verder op de dag. Wat een heerlijk rijweer.

Het begon al met een mooie verrassing met als gevolg dat er 3 van de stoel af vielen en bij 2 de bek van verbazing open ging toen Duif binnen kwam. Helemaal goed natuurlijk lekker weer een rit mee.
Verder Rob, Herman, Baukje, Michel, Corné, Marja, Duncan, Remco, (2 gastrijders uit Zwaanshoek) John T , John I en Richard. 11 man 10 motoren.
Via de kaag en Haarlemmermeer polder richting HD Amsterdam waar de open dag was ff brommers kiek’n die ver boven mijn budget waren. Dan maar bakkie troost (en JT de koffie met amandelzooi en MB de hazelnoot) of cappuccino en voor de liefhebbers een hamburger. Stukkie verder over de sluizen van IJmuiden (Rob stopte wel voor rood) en via kraantje lek naar het kopje van Bloemendaal en kopje van Aerdenhout via de Vogelenzangseweg weer terug.
De dorst uiteraard weer kunnen lessen bij het Schoolhuis.

17-3-2012 Met z’n 3en  rit via Den Haag naar het Westland met lunch in Kijkduin. En ff kleding kijken bij Maximaat.

11-3-2012 Sleutelen aan Herman zijn Harley, let op het verfijnde gereedschap dat is gebruikt.

2012-Mar-11 - Sleutelen, hobbiën - 001 2012-Mar-11 - Sleutelen, hobbiën - 002 2012-Mar-11 - Sleutelen, hobbiën - 003

10-3-2012 leuke rit gemaakt in en om de ronde venen met lunch in Breukelen we waren met 7 man en 6 motoren.

Klik hier voor alle bij behorende foto’s

(tekst en foto’s door Michel B.)

WEEKENDJE WEG MET MV-RIJNSATERWOUDE

Het laatste weekend van mei 2011 zijn we met een aantal leden van de motorvereniging vertrokken naar het plaatsje Annen in Drenthe.
Met ongeveer 8 motoren,Trike en oude Legerbus (Eldert en ondergetekende) volgeladen met proviand en bier, deden we eerst het plaatsje Zalk (ja ja.. die van Klazien) aan om daar de lunch te gebruiken in Restaurant de “Oase”.
Alles was netjes gedekt voor ons en het eten was verrukkelijk. En normale prijzen, zeker een aanrader voor andere motorrijders om te lunchen. Op Zondag zijn ze wel gesloten! (red.: dat is dan weer jammer )

Daarna naar de plaats van bestemming.
Toen ik bord “Annen” zag, zette ik de Tomtom uit. Geen goed Plan!! Ik dacht, we vinden het wel, niet dus.
Na een aantal keer omkeren van de bus + extra rondje rotonde, ter ergenis van Eldert, zagen we het eindelijk het boerderijtje.

Prima accommodatie voor een groep, alles is aanwezig: keuken, mooie slaapkamers, toiletten, douches en een BBQ.
We hebben overal gebruik van gemaakt.
Op de eerste avond hadden we natuurlijk “Topchef” Michel in the house, die met medewerking van enkele dames een heerlijke Paella bereidde voor liefs 15 personen in de keuken met onze eigen “pan”. Het brandalarm ging meerdere malen af .
Op de 2de dag gingen een aantal van ons een toerrit maken o.l.v: Roadcaptain Henri.

Een aantal dames die niet meegingen achterop de motor gingen iets heel anders doen, n.l.: een Solextoer door het Drenthse landschap, waaronder ook ondergetekende. Nu is het ongeveer 40 jaar geleden dat ik op een Solex heb gereden!! Maar toch kon ik er aardig mee overweg. Alleen moet ie niet afslaan .

Toen iedereen weer in het VOORHUYS aanwezig was hebben we geBBQed, geborreld. De volgende ochtend nog een lekker ontbijtje met gekookt of een gebakken eitje, inclusief gebakken spek en verse gebakken broodjes. Daarna keerden we huiswaarts. Jammer dat het weer niet optimaal was, maar het was zeker een gezellig weekend.

Tante Lies

Voor meer foto’s klik hier

8 Januari 2011 Nieuwjaarsparty

Op 8 januari was er voor de leden een nieuwjaarsparty georganiseerd.

Nadat iedereen elkaar de beste wensen en een mooi motorjaar had toegewenst kon er flink gegeten en gedronken worden.
Er waren hapjes, salades en men kon zelf een sateetje of hamburger bakken. Ook had het bestuur nog een kleine verrassing voor zijn leden.
Het was een gezellige middag/avond.En nu maar hopen op een zonnig 2011, zodat er mooie motorritjes gemaakt kunnen worden.

Klik hier voor de fotos

Tante Lies

13 November 2010 MV feest was een succes

Feestcommissie (Robin, Michel en Rob), bedankt voor deze avond!!!

23 mei 2010 Rit door de Utrechtse Heuvelrug

Op deze schitterende 1e Pinksterdag hebben we een hele mooie rit gemaakt via Wijk bij Duurstede, naar Austerlitz.
Vanaf daar via de randweg van Utrecht terug naar het Groene Hart waar ons thuishonk is.
Onderweg hebben we een pitstop gemaakt nabij de Bilt. Mede door het weer, was het·echt genieten. Door op de foto hiernaast te klikken kom je bij nog meer foto’s.

7-9 mei 2010 Weekend Ardennen 2010!

 

Op vrijdagochtend 9 mei vertrokken we vanuit Rijnsaterwoude over de A2 richting Beek. Daar hebben we genoten van een warme lunch. Het was die dag erg slecht weer, dus een warme hap ging er best in. Vanaf daar zijn we over spannende landelijke wegen binnendoor verder gereden tot wij in Waimes aankwamen. Daar verbleven we, net als vorig jaar, in de herberg Les Arondes (www.lesarondes.com).

De vrijdagavond hebben we met z’n allen rond de warme kachel gezeten en onder het genot van een drankje gelachen om de rit van die dag.

Voor de zaterdag stond een dagrit gepland, die leidde door o.a. het natuurpark Eiffel. Een schitterende rit over mooie wegen met heel veel spannend bochtenwerk. En het weer was die dag een stuk beter. Nog wel koud, maar geen regen meer.

‘s Avonds hadden we een barbecue bij de Herberg.

De volgende dag, zondag, reden we wederom binnendoor terug tot aan Maastricht. Vanaf daar was het rap naar huis toe om nog snel naar moeders te kunnen gaan of om de kinderen de kans te geven hun moeder te verwennen. Het was tenslotte moederdag.

Een super geslaagd weekend!

FOTO`S FOTO`S FOTO`S

Januari 2010 Nieuwjaarsborrel

De Motor Vereniging kwam op 2 januari in Langeraar, bij John en Sandra, tesamen om het nieuwe jaar in te luiden en elkaar het beste toe te wensen voor 2010.

John, Sandra en hun dochter Kim voorzagen iedereen van eten en drinken. John had zijn tuin en schuur omgetoverd tot een gezellige skihutachtige feesttent.
Met temperaturen rond het vriespunt waren de terrasverwarmer en het hete luchtkanon geen overbodige luxe. Ook de Glühwein en het eten, bestaande uit erwtensoep, boerenkool en hutspot met balletjes gehakt en worsten, sloten hier perfect op aan.

John en Sandra, bedankt voor jullie gastvrijheid en voor het lekkere eten en drinken.

(klik op de foto’s om naar het fotoalbum te gaan, waar nog meer foto’s van de Nieuwjaarsborrel staan)

September 2009 Normandië

Iedereen heeft het gezien en meegemaakt: Het was een prachtige zomer! Een aantal van onze leden hadden het plan gevat, om er deze zomer met de motor eens lekker erop uit te trekken.

Bestemming: Normandië.

Een prachtig gebied wat vol staat met kenmerken en herdenkingspunten van de 2e wereldoorlog.

Goed weer, mooie wegen en geweldige uitzichten en historische plekjes.

Kortom een geweldige motorvakantie. Zie hier voor de fotos

Op de terugweg naar Nederland, ter hoogte van Lille, sneuvel de helaas de vering/schokdemper van 1 van de motoren. De rijder bleef achter in een hotelletje, terwijl de andere doorreden. Zij haalde de gesneuvelde rijder en motor de dag erna op met een busje.

Ter info:

Voor de meeste van ons zal er niets veranderen maar leuk om te weten voor de volgende generatie:

Nieuwe Rijbewijseisen

© DE TELEGRAAF FOTO: DIJKSTRA B.V., ILLUSTRATIE: REDACTIE ILLUSTRATIE

Klopt het dat de eisen voor het motorrijbewijs gaan veranderen?

In 2013 gaan er inderdaad nieuwe Europese regels gelden. Momenteel zijn er twee soorten rijbewijzen: een lichte categorie (A beperkt) en een zware categorie zonder beperkingen (A). Op welke motor u praktijkexamen mag doen, hangt af van uw leeftijd en niet van uw rijervaring. De minimumleeftijd is altijd 18 jaar. Wie jonger dan 21 is, kan alleen rijexamen op een lichte motor doen. Na uw 21e mag u kiezen tussen een examen op een lichte of zware motor.
Deze tweedeling gaat op de schop. Er komt een apart rijbewijs voor bromfietsen (categorie AM) en drie verschillende voor zwaardere motoren: A1, A2 en A. Dat betekent dus een extra categorie. Het AM-rijbewijs zal haalbaar zijn vanaf 14 jaar. Voor de nieuwe categorie lichte motoren (tot 125 cc) wordt de Europese minimumleeftijd 16 jaar. Nederland zal echter, samen met een paar andere landen, waarschijnlijk voor een hogere minimumleeftijd kiezen. Bij een verlaging van de minimumleeftijd wordt namelijk een toename van het aantal slachtoffers verwacht. Deze verwachting wordt ondersteund door ervaringen in Duitsland.
De huidige categorie A-beperkt (nu tot 25 kW) wordt met de vervanging door het A2-rijbewijs opgerekt tot 35 kW. Een A2-rijbewijs zal vanaf 18 jaar toegankelijk zijn, met de optie om na twee jaar door te groeien naar een volwaardig A-rijbewijs (zonder beperkingen). Zo’n A-rijbewijs zal anders pas vanaf de leeftijd van 24 jaar tot de opties behoren. Dit betekent concreet dat de minimumleeftijd voor het behalen van een volwaardig onbeperkt motorrijbewijs met drie jaar zal worden opgetrokken, tenzij men eerst twee ervaringsjaren met een A2-rijbewijs doormaakt.
Onduidelijk is of rijscholen ook over drie lesmotoren moeten gaan beschikken. Hoe de verzekeringsmaatschappijen op de veranderingen zullen reageren, is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *