Categorie archief: Geen categorie

Laatste Nieuws

Weekeinde België: : 8, 9, 10 en 11 mei 2020.

Dit jaar gaat de rit naar Vielsalm – Petit-Thier, België.

Kauwe klauwe rit: 14 en 15 maart 2020.

17e MOTORTREFFEN RIJNSATERWOUDE: Zondag 9 juni 2019

Weekeinde België: : 3, 4, 5 mei 2019.

Dit jaar gaat de rit naar Lierneux, België

Kauwe klauwe rit: 16 en 17 maart 2019.

Dit jaar is het een verassing waar we heen gingen. Gelukkig komt het altijd goed met Rob voorop.

16e MOTORTREFFEN RIJNSATERWOUDE: Zondag 10 juni 2018

Weekeinde België: : 4, 5, 6, mei 2018.

Kauwe klauwe rit: 10 en 11 maart 2018.

Dit jaar zijn we weer naar hotel Meddo Winterswijk geweest. Het eten is er super de rit erheen via de dijk bij Enkhuizen en nog opkruiende ijsschotsen van de koude week ervoor op het stukje markermeer. Dus ondanks de 9 graden ff kauwe klauwe gehad.

Altijd een toplocatie voor een leuk motorweekeinde.

motorhotel meddo

Weekeinde België: : 5, 6, 7 mei 2017.

Het is vlak bij het park nationaal en we hebben een prachtige route gereden.   Het vakantiehuis was  gelegen in het typische Ardense dorpje Gembes, In de garage hebben ze ruimte voor 15 motoren.

gembes2 gembes

Maandag 10 oktober 2017

Na een mooie start in mei met prachtig weer om motor te rijden is er na een geslaagd treffen en wat regenachtig seizoen een prachtige nazomer geweest. We maken nog steeds mooie ritten op de zondag en hopelijk komt er voorlopig nog geen einde aan. Toch is het aannemelijk te maken dat de motoren de winterstalling in kunnen of aan de druppellader. Gelukkig komen we wekelijks bij elkaar en hebben we leuke plannen voor wat winter middagen of avonden.

De voorbereidingen voor het treffen van volgend jaar zijn ook al gestart en we verheugen ons bijna alweer op de nieuwjaarsreceptie.

Zondag 11 juni 2017

15e  motortreffen Rijnsaterwoude.

2017 MT Poster_A1 (002)

Zondag 12 juni 2016

14e  motortreffen Rijnsaterwoude.MVR poster treffen 12-06-2016

Tussen 11.00u en 18.00u overheerste het ronken van motoren en harde rockmuziek het luiden van de klokken van de Wouwse Dom. Onder het genot van een hapje en een drankje werden elkaars motoren bewonderd, werd er bijgekletst en geluisterd naar de muziek. De braderie kreeg ook aandacht van de bezoekers. Bij het verlaten van hLogo nieuw MVR TREFFEN 2016et treffen werd uiteraard de gashandel veelvuldig open gedraaid, zodat iedereen kon horen dat je wegging. En deed je motor het niet, dan duwden je maten ‘m wel even aan. Er was even een buitje rond 13:00 uur maar die was vooral goed tegen het stof. Want een half uurtje later kwamen er van alle kanten motorrijders.

Vrijdag, zaterdag en zondag 6, 7 en 8 Mei 2016

Weekeinde België in Spa.

Belgie 2016 01 Belgie 2016 02

Wat een superweer was het. Echt heerlijk om te rijden en buiten te verblijven. Mooie rit erheen ook de zaterdag en de zondag rit terug was top. Er was een zwembad en een bbq en koude biertjes.

Belgie 2016 03 Belgie 2016 04 Belgie 2016 05 Belgie 2016 06

Zaterdag en zondag 12 en 13 Maart 2016.

Kauwe klauwe rit 2016

Het was een mooie rit richting ” In den hof “in Heerlen.  De stalen rossen waren weer van stal en zoals gebruikelijk is het eerste weekendje weg de jaarlijkse kauwe klauwe rit. Met 14 man/vrouw en 12 bikes. Onderweg ff lunchen bij de chinees 2 broodjes frikandel werd heel letterlijk 2 broodje 1 frikandel maar wij keken niet zo nauw.

kauwe klauwe 2016 01in den hof 01kauwe klauwe 2016 05

kauwe klauwe 2016 06kauwe klauwe 2016 02

Mooie locatie gave bar en nieuwsgierige blikken  op de toilet.in den hof 03.

kauwe klauwe 2016 04

Het slapen op de hooizolder was perfect En buiten de kauwe klauwe waren de zadels    ’s morgens echt bevroren.

in den hof 02

Zaterdag 16 Januari 2016

Nieuwjaarsreceptie bij Richard en Astrid thuis.

01-09 opbouwen (2)01-16 nj (6)

Er stond een mooie tent in de tuin met terraskachel, de hapjes en de natte versnaperingen waren super geregeld.

Thnx Richard en Astrid was super.

Zaterdag 14 November 2015

Ledenvergadering bij Michel thuis.

MVR_20151114_02 MVR_20151114_03Met als verassing voor alle leden een nieuw vest met het nieuwe logo van de MVR. Die van de dames was mooi roze.

Logo nieuw MVR

Archief

Zaterdag 17 Oktober

Motorvereniging eist eigen plek

Leden van Motorvereniging Rijnsaterwoude willen een eigen plek om samen te kunnen komen. De motorrijders worden al twee jaar van kastje naar muur gestuurd door de gemeente. Ze denken dat het te maken heeft met het slechte imago van motorclubs.

“Wij zijn geen Hells Angels en geen Satudarah”, aldus John van Immerseel, penningmeester van de club. Motorvereniging Rijnsaterwoude telt ongeveer 30 actieve leden waarvan 11 vrouwelijke. Noodgedwongen komen ze nu samen in een huiskamer, maar dat is eigenlijk niet meer te doen.

Verantwoordelijk wethouder Harry van Schooten van de gemeente Kaag en Braassem zegt dat er geen sprake is van onwil. “Aan het verzoek van de motorvereniging om portocabins te plaatsen aan de Woudsedijk-Noord kan niet worden voldaan vanwege de bestemming van het gebied en uit landschappelijke overwegingen is het ook niet wenselijk. De motorclub Rijnsaterwoude heeft een goede naam in Kaag en Braassem en aan ieder voorstel van hun kant zullen wij, indien mogelijk, onze medewerking verlenen.”

5 u5 uur geleden

Elke week met 30 m/v noodgedwongen bij iemand thuis afspreken, is het zat. Permalink voor ingesloten afbeelding

Hart van nederland op bezoek, na de krant nu ook op tv. Vanavond te zien op sbs6 rond de klok van 11.

HVNL op bezoek 17-10-15

Vrijdag 16 Oktober

MVR in de media. Na een artikel op Dichtbij.nl, nu ook in het AD!

AD artikel
Artikel ad 16-10-15

 

Zaterdag 3 oktober 2015

Net als 2 jaar geleden hebben we als MVR een donatie gedaan aan de Stichting dierenweide Rijnsaterwoude.

Cheque dierenweide

Cheque dierenweide foto2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 25 September

De tientallen verdwenen miljoenen van Kaag en Braassem en het motorclubje

http://justitieenveiligheid.nl/?cat=181

Posted by Dupont at 5:59 am  Burgemeester Van der Velde-Mentink, Dupont, Henk Hoek, Jos van Rey, Kaag en Braassem, Kerkrade, Leo Verhoef, MC, motorbendes, motorclubs, Motorvereniging Rijnsaterwoude, Piet van Pol, VolkerWessels

In de strijd tegen de motorclubs is opnieuw een significante overwinning behaald. Dat de strijd zich verbreed heeft en er nu ook gewone motorrijders die zich hebben verenigd in een vrijetijdsclubje worden geviseerd is een teken aan de wand. Uw speciale reporter trok er op uit en vertoefde geamuseerd in het landelijke Rijnsaterwoude, u weet wel, waar eerst André van Duin woonde. Ja, toen kon er nog gelachen worden.

Rijnsaterwoude is een klein dorp in de gemeente Kaag en Braassem. U moet dat zo ongeveer positioneren tussen Leiden en Hillegom. Vlakbij de Kagerplassen en het Braassemermeer, hoewel dat ‘meer’ eigenlijk ‘minder’ wordt. Maar goed, uw reporter toog naar Kaag en zocht uit wat er écht speelt.

Het gaat om de Motorvereniging Rijnsaterwoude. Niet echt een motorclub die angst en verderf zaait en ook met de naam maakt men niet veel indruk. Op de webpagina van de club (mv-rijnsaterwoude.nl) staat dat de club elke zondag een toerrit wenst te maken en dat motoren van alle merken welkom zijn. Op de foto’s staan lachende mensen die geen enkele colors op hun rug dragen. Gewone burgers uit het dorp die samen gezellig willen rijden. Hun laatste grote uitje was ‘ergens in de Ardennen’. Toch heeft deze club blijkbaar geen geruisloos verleden. En ook geen lawaaiige toekomst, wanneer het aan de wethouder ligt. De motorclub is al twee jaar op zoek naar een eigen clubhuis. Een inwoner van het dorp vond een oplossing en stelde voor de club te huisvesten op zijn eigen terrein in zogenaamde portacabins.

Een erg slecht idee, volgens wethouder Henk Hoek die blijkbaar over tweewielige transportkwesties gaat. Het is vooral het drukke verkeer door de dorpskern en over de Kerkweg dat de wethouder zorgen baart, zo lees ik op dichtbij.nl van 22 september 2015. Op de website van de vereniging staat dat de laatste rit naar de Ardennen 24 deelnemers kende, waarvan 12 op een motor. Ik kijk nogmaals naar de foto’s op de webpagina’s en zie Suzuki’s en Yamaha’s en een enkele Harley. Veel herrie maakt dat niet. Vergeleken bij de aangetoonde geluidsoverlast van Schiphol is het zelfs totaal verwaarloosbaar. Het vermoeden is dan ook dat er in Rijnsaterwoude andere zaken spelen. Uw verslaggever durfde bij dat besef niet goed in het dorp te blijven na het invallen van de duisternis en zette zijn onderzoek op een veilige locatie verder.

Kaag en Braassem wordt aangevoerd door burgemeester Marina van der Velde-Mentink. Deze vrouw in de herfst van haar leven doet dat namens de VVD. Dat is opmerkelijk daar de VVD maar 2 zetels in de gemeenteraad heeft en daarmee de allerkleinste partij is. Wethouder Henk Hoek is afkomstig uit het onderwijs en lid van het CDA en ook die partij heeft geen meerderheid in de lokale gemeenteraad. Veel draagvlak hebben beide bestuurders dus niet. Reden om goed te luisteren naar de bevolking van het dorp.

Verder lezen